Mitt recept på Guldmjölk

Guldmjölk sägs vara en antiinflammatorisk dryck gjord på gurkmeja och diverse kryddor. Med lite dålig fantasi kan man tänka att det smakar som mindre söt chai latte. Här kommer mitt recept på fanskapet:
 
Du börjar med att göra själva pastan:
 
1/2 dl Gurkmeja
1-1 1/2 dl Vatten
+ en nypa svartpeppar
 
Låt blandningen koka på svag värme under omrörning i ca 10 minuter tills det tjocknat till sig. Pastan kan du förvara i en burk i kylskåpet (den håller ca 1 vecka).
 
Kryddblandning:
 
Cayennepeppar
Svartpeppar
Kanel
Muskotnöt
Nejlika
Vaniljpulver (inte vaniljsocker)
 
Gör din egen kryddblandning efter tycke och smak, förvara i en burk så det är lätt att ta en sked när du behöver det. Du kan välja att söta blandningen med rårörsocker direkt i burken eller med honung när du väl kokar din guldmjölk.
 
Det här behöver du också:
 
Färsk ingefära
Kallpressad jungfrukokosolja
Mjölk (mandel, havre, ko eller whatever)
 
Så här gör du:
 
Värm valfri mjölk under omrörning i en kastrull tills det ryker om den. Tillsätt 1 tsk gurkmejapasta, 1 tsk av kryddblandningen + 1 tsk kallpressad jungfrukokosolja, riv sedan i en liten bit färsk ingefära och söta med honung ifall du inte använt socker.
 
Voila!
En kan tydligen dricka detta 1-2 ggr om dagen. Själv intar jag en mugg på kvällskvisten då jag inbillar mig att det är nyttigt.
 
#1 - - Mamma:

Jungfrukokosolja är nytt för mig. Ska dock testa ditt recept. Sover man bra oxå?

Svar: Den luktar och smakar mer kokos än vanlig kokosolja tycker jag :)
Stina Losbäck Holstad

Till top