Mitt recept på Guldmjölk

Guldmjölk sägs vara en antiinflammatorisk dryck gjord på gurkmeja och diverse kryddor. Med lite dålig fantasi kan man tänka att det smakar som mindre söt chai latte. Här kommer mitt recept på fanskapet:
 
Du börjar med att göra själva pastan:
 
1/2 dl Gurkmeja
1-1 1/2 dl Vatten
+ en nypa svartpeppar
 
Låt blandningen koka på svag värme under omrörning i ca 10 minuter tills det tjocknat till sig. Pastan kan du förvara i en burk i kylskåpet (den håller ca 1 vecka).
 
Kryddblandning:
 
Cayennepeppar
Svartpeppar
Kanel
Muskotnöt
Nejlika
Vaniljpulver (inte vaniljsocker)
 
Gör din egen kryddblandning efter tycke och smak, förvara i en burk så det är lätt att ta en sked när du behöver det. Du kan välja att söta blandningen med rårörsocker direkt i burken eller med honung när du väl kokar din guldmjölk.
 
Det här behöver du också:
 
Färsk ingefära
Kallpressad jungfrukokosolja
Mjölk (mandel, havre, ko eller whatever)
 
Så här gör du:
 
Värm valfri mjölk under omrörning i en kastrull tills det ryker om den. Tillsätt 1 tsk gurkmejapasta, 1 tsk av kryddblandningen + 1 tsk kallpressad jungfrukokosolja, riv sedan i en liten bit färsk ingefära och söta med honung ifall du inte använt socker.
 
Voila!
En kan tydligen dricka detta 1-2 ggr om dagen. Själv intar jag en mugg på kvällskvisten då jag inbillar mig att det är nyttigt.
 

Osynligt arbete

I helgen har det varit fint väder och lusten av att jobba utomhus på gården har infunnit sig.
Jag har krattat löv och skyfflat jord från en pallkrage till en annan.
 
Uppmärksamhet och beröm för kreativitet.
Partnern har börjat snickra ihop en bar som ska matcha uteköket vi har. Och så kom det sig så att qusinen kom på besök. Han blir lite intresserad av bygget som pågår på altanen och lyfter fram min partners arbete. Så sitter jag själv och funderar och vill också ha lite beröm för att jag jobbat så hårt. Men det jag har gjort syns ju inte. Det syns ju inte att jag flyttat jord från punkt A till punkt B eller att jag rensat bort löv. Man berömmer ju saker man ser, saker som är bestående, som typ en utomhusbar. Inte berömmer man det man inte ser, för det vet man ju inte om att det blivit gjort...
 
Gör saker som syns istället!
Så jag ska börja göra saker som syns istället. Låta tandskrämsfläckarna på badrumsspegeln sitta kvar med sitt oregelbundna mönster, låta fartränderna i toastolen vara, ge fan i att tvätta och diska. För det syns ju...
 
 
Till top