Jättegryta, Grá och fasan

Just denna morgon är jag lite grusig i ögonen. Såg till att jobba både tidigt och sent som fan igår. Tog en lång paus mitt på dagen istället med en numer obligatorisk skogspromenad. Gick förbi vår lokala jättegryta och tog en bild. Googlade lite kring folktro om detta fenomen men hittade typ bara att man brukar hitta pengar i dem då det anses ge god fiskelycka om man offrar ett mynt i en sådan. 
 
En jättegryta mitt i skogen inte långt från där jag bor.
 
Nu under frukosten såg jag en fet fasan genom matsalsfönstret, den struttade sin vanliga vårsträcka rätt igenom våran gård. Förra året hade vi två hanar som krigade om revir här utanför. Det är rätt gött att leva så nära naturen, man får se många coola djur på sin egen bakgård. Hittills har jag bland annat sett och hört: massor av hackspettar, uv, uggla, gök, fasan, svart huggorm, älg och rådjur mm. Nackdelen är bara att rådjuren har en tendens att vråla på nätterna och äta upp mina växter, så det är inte bara mördarsniglarna man måste mota bort.
 
Nu har jag äntligen fått tummen ur att fixa biljett till spelningen med Grá som stundar nu den 9 april i Stockholm. Här kommer ett klipp från deras replokal som filmades av David Kareketo nu den 19 mars.
 
 
Klicka på Spotifybilden för att slussas vidare till deras senaste platta: Ending
 
 
Till top