Kulternas Värld

Svenska Kulter är den första av en serie böcker av Fager som utspelar sig i det som kommit att kallas ”kulternas värld”, en serie berättelser med gemensamt persongalleri och en föreställningsvärld lånad från H.P. Lovecrafts Cthulhu-mytologi med varelser som havsguden Dagon och Nyarlathotep med tusen masker. Berättelserna utspelar sig huvudsakligen i det nutida Sverige, men trådar vävs bakåt genom historien och gestalter som Karl XI, August Strindberg och Herman Göring finns med.

En central figur i Fagers berättelser är bibliotekarien Ingemar Fredman som tjänstgjort hos Drottning Kristina och som fortfarande är verksam i Stockholm, utan att åldras.

Även Fagers följande två romaner Jag såg henne i dag i receptionen och En man av stil och smak utspelar sig i samma mytologi och handlar om fotomodellen Cornielia Karlsson och den Lovecrafitanske guden Nyarlathotep. Fager har uppgett att han ska skriva två böcker till i mytologin, en (Krig! Barn!) som avslutar berättelsen om Cornelia Karlsson och en avslutande novellsamling.

 
Till top