Dåliga preventivmedel

Bild från Metro, Stockholm, 2015-10-27
 
Kvinnor använder alltså för dåliga preventivmedel ... männen då? När ska det vara en självklarhet att kvinnor inte ska behöva göra om sina kroppar med hjälp av hormoner för att få ha rätten att njuta av sex? När ska man lägga lika stor vikt på att betona sädesbärarens ansvar i skapandet av en graviditet som på livmodersbäraren?

gjuta dödskalle

 
För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att börja gjuta dödskallar. Så jag beställde en flaska formlatex och hittade en sparbössa från en lågprisbutik som fick vara mall för min gjutform.
(Lätt att hitta nu när det är halloweentema överallt.)
 
 
 
 
 
 
Först spacklade jag igen diverse oönskade detaljer, som myntinkastet på sparbössan, med vanligt väggspackel.
 
Sedan spraylackade jag hela skallen för att få till en glatt yta innan jag började göra själva gjutformen.
Jag sprayade 2 lager och lät torka i ett dygn.
 
För att göra en stadig ställning till modellen och täppa till luftrummen i käken samt under huvudet använde jag mig av vanlig hederlig modellera.
 
När detta var klart var det bara till att pensla på det första lagret med flytande latex.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick snällt lära mig att inte ha för bråttom. Man kan inte ha på ett nytt lager förrän det innan har torkat. Så jag har under ca 3 veckors tid  droppat, fyllt och penslat på denna skapelse.
 
Det man ska tänka på från början är att vara noggrann så att ytan på slutresultatet blir felfritt. Om du t ex får små luftbubblor i latexen kommer det att synas när du sedan gjutit.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ögonhålor och andra hålrum under t ex kindbenen fyllde jag igen genom att hälla i latexen och låta torka ett par dagar innan jag lade på fler lager ovanpå.
 
Så här läbbig ser formen ut efter ungefär lite mer än 2 veckor och kanske 10 lager stelnad latex på sig. Efter det sista lagret är påstruket ska allt härda i minst 24 timmar innan det kan krängas av.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här till vänster ser ni hur formen ser ut när den är vrängd ut-och-in.
 
 
Och här till höger ser ni en stödkåpa jag gjort av gips som behövs när jag ska gjuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
Min första gjutning valde jag att göra av gips. Vid senare tillfälle vill jag använda stengips eller liknande så att en kan ha föremålen utomhus.  
 

 
 
Då mina tre första gjutningar i gips blev något defekta bestämde jag mig för att måla dem och ha som dekoration på vår nyårsfest med mextema. 
Till top