Steampunkhatt och raggarballe

 
 
Efter att ha avverkat 1 km simtur i Gustavsbergs badhus tidigt på lördagsmorgonen skulle vi in på megaloppisen som anordnades i närheten. Men det var en jävla kö att ens kunna sätta sina smutsiga labbar i loppislokalen så vi drog in till stan och köpte hattar istället. Jag inhandlade den här steampunkpärlan ovanför på Western Store.
 
Efter slösandet satte jag och min skäggige gud av kosan norrut till Grängesberg. Blev bjuden på hummer hemma hos Infaustus samt spanade in hans nyförvärvade smartTV. Eftersom det drog mot kväll och vi fuktat stupen med diverse styrkedrycker bestämdes det att en spelning med någon Billy Opel visst skulle kollas in i ett raggarsällskap. Har aldrig hört talas om fanskapet men eftersom man är så jävla bra på att placera sig i konstiga situationer som får en att känna sig helt malplacerad ... så varför inte?
 
 
 
På plats i Folkets Hus i Saxdalen, Rävvåla!?? Frotterades vi bland rockabillyfrisyrer, buggande par och totalt aspackade individer. Vuxna män dansade utan att fula sig, allsång och vi fick 1000 frågor från en man som liknade Marcoolio. Man fick ducka friskt när varmkorvar med rinnande senap och ketchup hovrade över hjässvålen när någon överförfriskad ville kramas. Jag kände inte en käft där (förutom min partner samt Infa). Kul att utsättas för lite andra kulturella intryck!
 
Det finaste var nog ändå när det kom fram en stor karl och utbrast: "Du var tamejfan den värsta nåldyna jag sett!!" varpå jag svarade: "Det var ju inte speciellt snällt sagt...."
Mannen såg ledsen ut och lade handen på min överarm och sa: Förlåt.
 
Natten avslutades med ett riktigt redneckrace på några tomter där ett stort antal hyresrätter rivits. Det spelades någon form av tysk 90-talstechno på hög volym i bilen. Väl hemma hos vår värd lade jag huvudet på kudden i gästrummet och somnade omedelbart. 
 
Vilken märklig dag.
 
 
#1 - - mamma:

det verkar har varit en synnerligen lyckad kväll - märklig - men minnesvärd <3

Till top