Hantverk

 
Var på hantverksmässa uppe i Lannavaara och hittade det här läckra armbandet i läder och tenntråd. Vanligtvis brukar dessa samiska armband vara breda och bara gå ett varv runt handleden men nu var det en kvinna som hajjat till och gjort en mordenare variant som jag kan vira i tre varv. Love it!
 
Hittade även ett hundhalsband i ett annat hörn av lokalen, men eftersom Attila inte vuxit klart så vågade jag inte köpa ett till honom. Hans första halsband vi köpte är ju redan för litet (det rutiga som jag börjat använda som armband). Fick ett visitkort iaf och får se här längre fram om jag kan beställa ett.
 
 

någonting att titta på

Fan vad skönt att vara hemma! Fast man fortsätter ju att ständigt bada i sitt eget svett. Härligt! Man behöver inte ha dåligt samvete över att man bara vill ligga i soffan och kolla film med en piggelin i handen.
 
Filmtips:
 
Cheap Thrills
 
 
 
Jävlar vad pengar man kan tjäna bara man vågar! Underbart skruvad svart komedi.
 
 Serietips:
 
Moone Boy
 
 
 
Du får följa Martin Moone och hans låtsaskompis vardag i en irländsk småstad i slutet av 80-talet. Underbart att skatta åt idioti.

Lappsjuka

”Och hur gammal är du då?
-34
34!? Men du har ju inte ens rynkor!!
-Det är för att jag inte har skaffat barn.”
 
”Jaha, så du skaffar chihuahua istället för annat?”
 
 
Måndag
Sitter i husvagnen och stirrar ut genom fönstret. Har gjort det ett par timmar nu. Några avbrott har jag naturligtvis gjort när jag slumrat till eller gett valpen uppmärksamhet då han krävt det. Annars har jag bara stirrat, försökt sortera tankar och gråtit.
Ångesten över att ha varit i Gällivare har inte riktigt släppt. Det har ju inte direkt blivit bättre av att åka ännu längre upp i ödemarken och veta att man inte kan ta sig härifrån när man vill. Jag får helt enkelt stå ut. Ja, vi hittar guld. Men glädjen finns inte där för min del. Just nu känns det som att det mesta kvittar faktiskt. Inte en chans att jag har lust att börja jobba igen efter semestern. Har fortfarande inte fått chans att varva ner efter all stress jag utsatte mig för genom att jobba extra. Om jag hade haft en själ skulle det säkert gjort ont i den, men nu är jag ju av den sorten som vet att all min existens bara finns i min nu trassliga hjärna.
 
 
 
”Ta över en annans grop? Nej, det gör bara nybörjare och kvinnor.”
 
Lappmarkernas tortyr: Mygg
Det är så djäävla varmt! Utomhustemperaturen har ju fan hållit sig runt 30 grader varenda fucking dag. Varm samt kladdig av myggmedel har man svettats runt i moln av mygg och broms, man kommer fan aldrig iväg från dem!
 
Tisdag
Batterierna till datorn tog slut. Gaaah!!!
 
”Det är riktigt jobbigt att gå upp och ner för den där branten med all utrustning.
-Ja, man får inte vara flicka inte. Hördu du, där uppe i husvagnen sitter det en flicka. Hon klår nog dig i det mesta.”
(Jag är ensam female i campet. Kul att andra sticker upp för en när man inte är i närheten. Tack!)
 
 
 
 
Torsdag
Har arbetat mig upp och ner för en brant i ett par dagar + grävt med fyllehammare som ett djur. Igår kväll upptäckte jag att både lår och bröstmusklerna blivit avsevärt större igen. Läskigt att det går så fort i min kropp. Min dietist fick för ett par månader sedan något drömskt i blicken när jag berättade om mina anabola effekter och hon sa: ”Tänk hur långt du skulle kunna gå om du började med muskelbygge.” Ptja, kanske det, jag tycker ju själv att det är astråkigt.
Fick en knut i magen i morse och svårt att andas när jag tänkte på hur länge kvar det är vi ska stanna här. Tre nätter kvar i skogen bland mygg och smuts. Alex tog med mig in till närmsta by där det finns hotell där vi fick hyra dusch och tvättmaskin. Nu känns det lite lättare.
Alltså, för er som inte vet: Jag är född och uppvuxen i skogen. Min stora dröm som barn var bland annat att få flytta därifrån. Något i min barndom har gjort att jag inte är så frälst i vildmarkslivet. Det går an en stund men jag känner mig instängd och ensam när jag kommer ut i ingenstans.
Blir man sysslolös sitter man där, det kliar överallt, man har gett upp att vifta bort mygg och broms som biter en på alla de ställen man inte kommit åt med myggmedel. Det enda man kan tvätta sig i är kallt bäckvatten. Som tur är har det inte regnat så mycket så allt runtom är torrt. Det är värre att går runt i ständigt fuktiga kläder och huttra dagarna i ända.
Vi fortsätter hitta guld. I år har jag en egen high banker att skyffla i. Det följde med en dokumentärfilmare som svassat runt med kamera här hela veckan. Kanske blir det något av det. Den här gången får ni inte se mig naken i TV i alla fall ;-)
 
”Har du ingen ogift syster som är lika arbetsam och snygg?
-Bara en. Hon är säkert för ung.
-Men annars har jag bröder.
Ääääh!”
 
Fredag
Ah, äntligen är vi iväg. Lånade toaletten på ett hotell. Vilken lyx! Fanns en såndär ”underredesdusch” där också. Det blir att ta vägen om Karesuando till Lannavaara, där kan vi även koppla el till husvagnen … hoppas det finns Wi-Fi!
 
 
 
Till top