Tjuven Althalus

Jag hör till den skara som aldrig läst några böcker skrivna av David Eddings
Efter att ha proppat hela den nya bokhyllan full av alla böcker jag och maken har tillsammans i vårt bohag, så har jag nu sett till att råda bot på det den här veckan.
 
Började att plöja De Utvalda som är den första boken av två om Tjuven Althalus
 
Det hände massor av grejer i boken men efter halva så blev den ändå rätt tjatig och man räknar snabbt ut vad som kommer att hända längre fram. 
Men men ... jag tänker ta mig an del två på en gång. Kan som inte låta bli att undra hur allt slutar efter att ha glanat genom den första boken.
 
Har ju fixat till så att gäststugan blivit ett jävligt skönt tillhåll att läsa i. Synd bara att vi ha en gök till granne som gärna sätter igång med sitt "kokoande" vid de mest opassande tillfällen. Nästan lika störande som hackspetten i det förra huset .. den fick som för sig att hacka på en plåtbit uppe på elstolpen, vilket fick det att eka rejält.
 
Har sneglat lite på Pestens tid och de resterande 20 böckerna av Sagan om Isfolket .. längtar liksom till att lusläsa allt som finns nu. Har som mättat mig själv på böcker om retorik och kurslitteratur för ett tag framöver. Socialpedagogik, psykologi och ledarskapsböcker får vika undan ett tag framöver har jag bestämt.
 
 
 
 

Häxan

 
Filmen premiärvisades 18 september 1922 och räknas i efterhandsperspektiv som en av de mest originella och imponerande stumfilmer som över huvud taget finansierades med svenska medel. 
 
 
 
 
 
Till top