Steampunk

Kollar runt på nätet om ångpunk och hittar massor av fina saker. Kolla in till exempel det här:
 
 
supersnygg klocka, inte sant?
 
 
 
goggles
 
Steampunk, ångpunk, (ordet utvecklat ur cyberpunk) är en typ av science fiction och estetik som grundar sig på ångmaskiner, luftballonger, mekaniska matematikmaskiner och annan teknik från industriella revolutionen, men före andra industriella revolutionen.
 
Steampunk innehåller ofta anakronistisk eller futuristisk teknologi, så som 1800-talets människor kan ha föreställt sig den (jämför retrofuturism).
 
Karaktäristiskt för genren är teman och material som synlig mekanik, kugghjul och mässing. Mikroelektronik och förbränningsmotorer är ovanliga. Steampunk utspelar sig vanligtvis i en viktoriansk miljö men genren har förgrenat sig och inkluderar nu alla tänkbara tidsåldrar och historiska miljöer, exempelvis medeltiden, bronsåldern och antiken.
Källa
 
 
intressanta skor!
 
 
 
 
 
 
 
Coolt

Cerice

 
Whooosch! Märkte ni vad snabbt den här arbetsveckan bara flög förbi eller?!?
 
Å shit ba, ja ba, bytte hårfärg imorse ba!
 
Fucking Cocksucker! Har börjat kolla Deadwood.
 
Och förresten. Har någon av er varit på Swedish Rock Festival någon gång?
 
Nä, skulle inte tro det va?
 
 

Pussy Riot

 
 
Nadja, Masja och Katja blev världsberömda med sin punkbön mot president Putin i Frälsarkatedralen i Moskva. De greps och dömdes till två års fängelse. Filmaren Mike Lerner följde hela processen och tecknar ett porträtt av de unga kvinnorna i Pussy riot och det samhälle som till varje pris vill stoppa dem.
Till top